Asociația Centrul pentru Legislație Nonprofit împreună cu Euzone Consultancy Network SRL au organizat în perioada 6-22 mai 2020, o serie de sesiuni online adresate persoanelor interesate să afle mai multe despre economia socială și să își dezvolte propria întreprindere socială/întreprindere socială de inserţie în cadrul proiectului IDEAL. Printre invitații speciali s-au numărat Răzvan Nicoară (consultant de business), Octavian Rusu (antreprenor), Claudia Petrescu și Gabriel Stănilă (experți economie socială). Aceștia au prezentat participanților informații practice, experiențe personale și sfaturi cu privire la ingredientele unei afaceri sociale de succes. Evenimentele s-au bucurat de participarea a peste 100 de persoane și au avut un format interactiv, participanții având ocazia să interacționeze cu vorbitorii și să pună întrebări.
Cu această ocazie, participanții au putut afla că pentru a porni o afacere socială sustenabilă este esențial să aibă o viziune de business puternică, o idee de afacere inovativă, precum și o echipă creativă și de încredere. Răzvan Nicoară a arătat că un antreprenor de succes trebuie să urmărească și să valorifice oportunitățile pentru a-și îndeplini viziunea. El a explicat participanților că nu orice ocazie reprezintă o oportunitate, ci doar acele ocazii care îi ajută să își atingă scopul mai repede și mai bine: „Oportunitate are ca sens etimologic activitatea de a identifica portul și de a te îndrepta spre el cu corabia (ob portum veniens - coming toward a port)”.
În următoarea etapă, persoanele selectate şi înscrise în grupul ţintă al proiectului vor participa la sesiunile de formare din cadrul proiectului. De asemenea, aceştia se vor putea înscrie cu un plan de afaceri în concursul planurilor de afaceri organizat în cadrul proiectului şi vor avea oportunitatea de a deveni unul din cei 21 viitori antreprenori sociali care vor beneficia de mentorat și sprijin financiar de maxim 100.000 Euro prin proiect.
Sesiunile au fost organizate în cadrul proiectului „IDEAL - Incluziune şi Dezvoltare prin Economie Socială”, cod proiect: POCU/449/4/16/128582, finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman.
Vineri 22 Mai 2020, 11:00